we zijn met vakantie van 13 juni tot 8 juli

 

                           vanaf 1 mei tot 1 sept zijn we zaterdags gesloten zie                                                           openingstijden

      

 

                                                                                                                      bijgewerkt 23-05-2024


Voor je een wiel gaat demonteren moet je altijd de stand velg/naaf meten, dit is de offset. Dit is een veel gemaakte fout bij restauratie projecten. De wielen worden uit elkaar geknipt en dan is de wielstand weg. Dan moet je gaan gokken hoe het wiel heeft gestaan.

Offset stand komt bijna altijd voor bij oude motoren om de ketting lijn recht te krijgen en daarbij het wiel in het midden van de achterbrug of voorvork te krijgen. Door dit eerst op te meten voorkom je een hoop problemen.

Dit opmeten doe je zoals op de onderstaande foto's is afgebeeld.

Je legt een rij (stalen lat) of waterpas op de remtrommel of op de montagepunten van de remschijf. Dan meet je het aantal milimeters tussen de rij. Meet je daar afstand dan is het bijvoorbeeld +5. Ligt de remtrommel onder de rij of waterpas dan is dit bijvoorbeeld -5.

Je schrijf dit op of je maakt er een foto van en je meet ook de breedte van de velg in de orginele uitvoering. Als je bijvoorbeeld met bredere velgen gaat werken dan wordt de bredere velg terug geteld in het offset zodat het in de nieuwe situatie klopt.

 

Contact

Peter Broekmans
T: 06-20466826

E: 

Werkplaats adres

Banmolen 6
5768 ET, Meijel

Info

• Disclaimer

• Privacy

Social Media

Volg mij op FacebookVolg mij op Twitter

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.